Rogue One : a Star Wars story

Gareth Edwards (regisseur), Felicity Jones (acteur), Diego Luna (acteur)
Een groep rebellen begint een wanhopige missie om de plannen te stelen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen van het Galactische Keizerrijk.
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2017
1 blu-ray + 1 bonus blu-ray
Oorspr. opname
2016
Speelduur
2u 13 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418497132

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het eerste deel in een nieuwe serie spin-offs van de serie Star Wars met min of meer op zichzelf staande verhalen. Het verhaal speelt zich af kort voor de gebeurtenissen in 'Episode IV: A new hope' (1977). De briljante wetenschapper Galen Erso (Mads Mikkelsen) wordt door het Galactisch Keizerrijk gedwongen Death Star te ontwikkelen, een immens vernietigingswapen. Zijn dochtertje Jyn weet te ontsnappen. Vijftien jaar later maakt Jyn (Felicity Jones) deel uit van een groep rebellen die de plannen voor dit wapen wil stelen. De recensenten geven 3-4 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 14-12-'16) vindt de plot 'weinig bijzonder', maar de ruimtegevechten en 3D-effecten prachtig. Hij concludeert: 'Zo mixt Rogue One Star Wars-iconografie met vers bloed. Noem het de B-rebellenploeg: niet zo profetisch of duurzaam als die eerdere (of eigenlijk latere) helden, maar capabel genoeg voor deze eenmalige episode.' De bonus-disc bevat extra's, onder meer over de personages en de aankleding.

Over Gareth Edwards

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Gareth Edwards (Nuneaton, 1 juni 1975) is een Britse filmregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend als regisseur van de sciencefictionfilms Monsters (2010) en Godzilla (2014). In 2014 werd hij door Disney in dienst genomen om Rogue One: A Star Wars Story (2016) te regisseren.

Biografie

Jeugd

Gareth Edwards werd in 1975 geboren in het Engelse Nuneaton. Hij is van Welshe afkomst. Na zijn studies aan de Higham Lane School sloot hij zich aan bij de University for the Creative Arts in Farnham. Hij behaalde een bachelordiploma in de richting Film & Video.

Carrière

Edwards begon zijn carrière met het creëren van speciale effecten. Zo werkte hij mee aan de digitale effecten van tv-series als Horizon, Nova, Perfect Disaster en Heroes and Villains. Voor Perfect Disaster …Lees verder op Wikipedia

Suggesties