Debbie, de criminele zus van Danny Ocean, stelt een geheel uit vrouwen bestaand team samen om een diamanten halsketting te stelen.
Titel
Ocean's 8 / directed by Gary Ross ; screenplay by Gary Ross [e.a.]
Regisseur
Gary Ross
Acteur
Sandra Bullock Cate Blanchett Anne Hathaway Mindy Kaling Sarah Paulson Awkwafina Rihanna Helena Bonham Carter 1966-
Taal
Engels
Parallelle titel
Ocean's eight
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels, Italiaans, Frans voor slechthorenden
EAN
5051889622536

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur Steven Soderbergh maakte drie succesvolle films rond de charmante gangster Danny Ocean (George Clooney): Ocean’s 11, 12 en 13. In de spin-off van Gary Ross (The hunger games) is Debbie Ocean (Sandra Bullock), de zus van wijlen Danny, de hoofdpersoon. Ze komt op borgtocht vrij uit de gevangenis en heeft al een nieuw plan uitgedacht: ze wil tijdens het Met Gala, het jaarlijkse benefietevenement in het Metropolitan Museum in New York, een diamanten ketting stelen van 150 miljoen dollar. Zo wil ze ook wraak nemen op Claude Becker (Richard Armitage ), de kunsthandelaar die haar erin luisde. Samen met haar zakenpartner Lou (Cate Blanchett) stelt ze een team samen van specialisten, waaronder een juwelenmaakster en een hacker. De recensenten geven 2-4 sterren. André Waardenburg (NRC 19-6-’18): ‘(…) een plezierige maar weinig baanbrekende film (…).’ Remke de Lange (Trouw 21-6-’18) noemt Bullock ‘de heerlijke vrouwelijke evenknie’ van Clooney en concludeert ‘'Ocean's Eight' is een pri…Lees verder

Over Gary Ross

Gary Ross (Los Angeles, 3 november 1956) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij werd genomineerd voor de Academy Award voor beste script in 1988 (voor Big) en 1993 (voor Dave) en zowel voor die voor beste script als die voor beste film in 2003 (voor Seabiscuit. Meer dan vijf andere prijzen kreeg hij daadwerkelijk toegekend, waaronder een Saturn Award voor Big en een Golden Satellite Award voor Pleasantville.

Ross is getrouwd met Allison Thomas, die als producente meewerkte aan Pleasantville, Seabiscuit en The Tale of Despereaux. Hij is een zoon van de in november 2008 overleden scenarioschrijver Arthur A. Ross, die onder meer Creature from the Black Lagoon en The Creature Walks Among Us schreef. Ross werkt als schrijver en producent mee aan een remake van zijn vaders Creature from the Black Lagoon, die naar planning in 2011 in première gaat.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties