Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een straatje zonder eind

Geert De Kockere (auteur), Carll Cneut (illustrator)
+1
Een straatje zonder eind
×
Een straatje zonder eind Een straatje zonder eind
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundel nonsens-versjes, gerangschikt volgens de letters van het alfabet en voorzien van artistieke tekeningen in kleur van allerlei personages. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Letters
Titel
Een straatje zonder eind
Auteur
Geert De Kockere
Illustrator
Carll Cneut
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 1997
[36] p. : ill.
ISBN
90-73913-65-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oblong boekje met nonsensversjes, gerangschikt volgens de letters van het alfabet. Voor iedere letter staat een (soms Vlaams klinkende) naam. Voorbeeld: Uusje, Tietse, Serafien. De versjes liggen lekker in het gehoor door het gebruikte ritme en rijm en nodigen uit tot voorlezen, b.v. "In het hoofd van Marietje/ daar woont een melodietje./ En telkens als Marietje/ haar neusje moet snuiten,/ dan komt dat melodietje/ bij Marietje naar buiten." De tekst is gecentreerd gezet in een goed leesbare letter. De artistieke, wat slordig geschilderde tekeningen van allerlei personages beslaan telkens meer dan de helft van de pagina. Eén versje met tekening per bladzijde. Voorlezen vanaf ca. 5 à 6 jaar. Goed verzorgde uitgave met een aantrekkelijke, kleurige omslagtekening van de voeten van de personages.

Over Geert De Kockere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Photo Dante

Geert De Kockere (Tielt, 18 mei 1962) is een Vlaamse schrijver. Hij schrijft vooral kinderboeken.

Biografie

Geert De Kockere studeerde voor onderwijzer, maar werd later beroepsjournalist. Zo werkte hij onder meer voor De Standaard-Het Nieuwsblad. Hij werkte mee aan de tijdschriften Dopido, Doremi, Zonnekind, Kokodi en Knuffel. Hij was bijna twintig jaar hoofdredacteur van Klap en Kits.

In 1989 debuteerde hij met een bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje. Ondertussen publiceerde hij al meerdere verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgde hij ook het poëziegedeelte van het kunstproject Gezicht in zicht, dat twee jaar lang door Vlaanderen reisde. In 1999 maakte hij samen met be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek