Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jij lievert

Geert De Kockere (auteur), Sabien Clement (illustrator)
+1
Jij lievert
×
Jij lievert Jij lievert
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Tekeningen en gedichten over de liefde.
Onderwerp
Liefde
Titel
Jij lievert
Auteur
Geert De Kockere
Illustrator
Sabien Clement
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
Aantekening
Geschenkeditie
ISBN
9789462910171

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jij lievert, een boek met speelse tekstjes van Geert De Kockere en zwierige tekeningen van Sabien Clement, kun je intussen haast een klassieker in de categorie 'geschenkboeken' noemen. Het boek verscheen voor het eerst in 2002, en in januari 2010 kwam er een vierde druk uit. Omdat Jij lievert vooral liefde, sensualiteit en voorzichtige seksualiteit uitstraalt, zie je het ieder jaar in de Valentijnsperiode steevast opduiken in de boekhandels.

De tekstjes van Geert De Kockere houden het midden tussen gedichten en poëtisch verwoorde bedenkingen. Vaak lijken ze een verband te zoeken tussen de liefde en taal, zoals 'Ik was weer eens / aan het schrijven. / Wat doe je? vroeg je. / Ik ververs onze liefde, zei ik.' De Kockere grossiert in woordspelingen, letterlijke en figuurlijke betekenissen worden moeiteloos samengevoegd. Soms zijn de grapjes leuk gevonden en ontlokken ze een glimlach ('Vrijen, zei ik, / is vaak een kwestie / van grammatica. / Hoezo? vroeg je. / Als he…Lees verder
Teksten en tekeningen over de liefde in gewild onbeholpen stijl. Taalkundig wordt er gestoeid met de spelling en illustratief met lichaamsvormen en het erotische spel. Om de onschuld en lichtheid van deze uitingen te benadrukken werd als boekvorm voor het kinderprentenboek gekozen. Vermeld wordt dat niets uit de uitgave zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever op welke wijze dan ook openbaar mag worden gemaakt, daarnaast wordt er de aandacht op gevestigd, dat geen enkele tekst meer dan 160 lettertekens bevat zodat je alle gedichten als SMS- en aan elkaar cadeau kunt doen. Kortom, een uitgave die uitblinkt in tegenstrijdigheden. Geschikt voor liefhebbers van erotische strips.

Over Geert De Kockere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Photo Dante

Geert De Kockere (Tielt, 18 mei 1962) is een Vlaamse schrijver. Hij schrijft vooral kinderboeken.

Biografie

Geert De Kockere studeerde voor onderwijzer, maar werd later beroepsjournalist. Zo werkte hij onder meer voor De Standaard-Het Nieuwsblad. Hij werkte mee aan de tijdschriften Dopido, Doremi, Zonnekind, Kokodi en Knuffel. Hij was bijna twintig jaar hoofdredacteur van Klap en Kits.

In 1989 debuteerde hij met een bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje. Ondertussen publiceerde hij al meerdere verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgde hij ook het poëziegedeelte van het kunstproject Gezicht in zicht, dat twee jaar lang door Vlaanderen reisde. In 1999 maakte hij samen met be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties