Boek
Nederlands

Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen

Geert Hoste (auteur), Rik Torfs (inleider)
+1
Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen
×
Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen

Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen

Een vrolijke selectie gevatte gezegden, quotes, deviezen, citaten, uitroepen, lijfspreuken, gevleugelde woorden, oneliners, slogans en leuzen over de feiten en mensen uit de actualiteit. Zonder twijfel het grappigste boek van 2008, en van de voorbije én komende jaren. Met een verhelderende en deugdelijke inleiding door Rik Torfs.
Onderwerp
Citaten
Titel
Zogezegd : citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen
Auteur
Geert Hoste
Inleider
Rik Torfs
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2008
199 p.
ISBN
9789460010057

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het zicht van de eindejaarsfeesten lijkt iedereen die een bekend hoofd heeft wel een boekje uit te willen geven. Zo ook de Vlaamse komiek Geert Hoste. Hoewel hij beroemd is in Vlaanderen omwille van zijn theaterprogramma's en eindejaarsshows vol grappen en grollen, kun je hem maar zelden echt humoristisch te noemen.

Jammer genoeg geldt die opmerking ook voor zijn jongste uitgave, Geert Hoste Zogezegd, een "brevier voor het dagelijks geluk". Het voorwoord werd geschreven door Rik Torfs, hoogleraar kerkelijk recht, maar recent ook vooral mediafiguur. Deze leverancier van droge commentaren in tal van televisieprogramma's, maakt nu ook zijn opwachting als inleider. Torfs gaat in op het begrip 'brevier' (een boek waaruit geestelijken de getijden bidden) en toont zich een voorstander van de oneliner, toevallig het genre waar Zogezegd volledig aan gewijd is.

Laten we positief van start gaan: de hardcover met leeslint van uitgeverij Vrijdag ziet er op het eerste…Lees verder
Dit boek bundelt allerlei 'citaten, uitroepen, oneliners en bedenkingen' van Geert Hoste, die in Vlaanderen bekend is om zijn satirische 'eindejaarsconferences', jaarlijkse toneelvoorstellingen waarmee hij voornamelijk terugblikt op de Belgische actualiteit. Het boekje werd uitgegeven als hardcover in een klein zakformaat en met leeslint. In het voorwoord vergelijkt Rik Torfs, hoogleraar kerkelijk recht en Vlaams tv-figuur, het boekje met een brevier, waaruit geestelijken de getijden bidden. Torfs stelt dat het brevier het bestaan ordent, rust verschaft en naar geluk leidt. Dat doet dit banale boekje echter in geen geval. Nu eens wil de komiek de lezer aan het lachen brengen, dan weer wil hij spits uit de hoek komen. Helaas krijgen we vooral veel flauwe moppen voorgeschoteld, naast enkele verzonnen spreuken die te vergezocht zijn. Dat alles werd ondergebracht in 29 hoofdstukken, met titels als 'België boven', 'Bekende Vlamingen' en 'Celebrity's'. Hoste mist subtiliteit en politiek inz…Lees verder

Over Geert Hoste

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Geert Hoste (Brugge, 1 juli 1960) is een Vlaamse stand-upcomedian. Hij begon met stand-up in 1987 en wordt de Godfather van de Stand Up in Vlaanderen genoemd.

Hoste is sinds 1993 een van de succesvolste performers van Vlaanderen. Hij evolueerde van stand up comedian naar onemanshow die heel minutieus werden uitgewerkt en vormgegeven. De stijl is de conference. Al zijn theaterprogramma's zijn op televisie en/of radio uitgezonden en worden jaarlijks herhaald. Hoewel hij nog slechts een tweetal maanden per jaar optreedt, komen jaarlijks zo'n 60.000 toeschouwers naar het theater. Zijn televisieprogramma's staan in de top 10 van de best bekeken Vlaamse televisie-uitzendingen aller tijden. Hoste staat er vooral om bekend dat hij grappen maakt rond de actualiteit. Sinds 1994 zendt VRT (BRT-BRTN) elk jaar op 1 januari zijn nieuwjaarsconference uit. In 2016 besloot Hoste om een tijdlang niet meer op te treden.

Naast zijn conferences zette Hoste zich ook in voor de Men…Lees verder op Wikipedia

Suggesties