Boek
Nederlands

Mieren en termieten

+1
Mieren en termieten
×
Mieren en termieten Mieren en termieten

Mieren en termieten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Door samen te werken, krijgen mieren en termieten veel voor elkaar. Lees van alles over deze bijzondere insecten, die erg op elkaar lijken, maar ook verschillen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Termieten, Mieren
Titel
Mieren en termieten
Auteur
Geert-Jan Roebers
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463418034 (hardback)
Plaatsingssuggestie
597.82 (SISO) Insecten - Spinnen - Slakken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mieren en termieten lijken erg op elkaar. Maar er zijn ook verschillen tussen deze insecten. In deze handzame uitgave lees je van alles over hun interessante leven. In zeven hoofdstukken wordt aandacht besteed aan o.a. nieuwe soorten, hoe ze een nest bouwen en onderhouden, voortplanting en opgroeien en taken verdelen en samenwerken. Ook wordt ingegaan op wat deze insecten eten en hun vijanden en vrienden. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst met subkopjes, geïllustreerd met kleurenfoto’s en een schematische illustratie van een termietennest. Tussendoor staan enkele tips en weetjes. De tekst bevat enkele moeilijke, vetgedrukte woorden, die achterin in de 'trefwoordenlijst' toegelicht worden. Hier staan ook tips voor twee boeken en de tekenfilm Antz. Te gebruiken als kennismaking met deze bijzondere insecten. Maakt deel uit van de serie 'Informatie'* voor het documentatiecentrum. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Over Geert-Jan Roebers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Renate Reitler Fotografie

Geert-Jan Roebers (Oostkapelle, 29 mei 1961) is een Nederlands bioloog, columnist en schrijver.

Biografie

Jeugd en opleiding

Roebers werd geboren in het Zeeuwse Oostkapelle en groeide op in Middelburg. Hij volgde daar het gymnasium aan de Stedelijke Scholengemeenschap. Hierna studeerde hij biologie aan de Universiteit Utrecht.

Loopbaan

Roebers ging in 1988 aan de slag bij het Wereld Natuur Fonds als educatief bioloog en persvoorlichter. Hierna begon hij zijn eigen bureau voor redactie en communicatie en werkte daarnaast als eindredacteur van het schooltv-programma Nieuws? Uit de natuur!. Later begon hij ook als schrijver van boeken over de natuur. Hij debuteerde in 2006 met zijn boek Kraaienbende. Daarnaast schrijft hij voor tijdschriften als TamTam, Taptoe en Roots. In 2011 en 2012 schreef hij teksten voo…Lees verder op Wikipedia