Boek
Frans

Gigantisme : de "too big to fail" vers un monde plus durable et plus humain

Geert Noels (auteur)

Gigantisme : de "too big to fail" vers un monde plus durable et plus humain

Onze wereld lijdt aan gigantisme. De topbedrijven en -organisaties worden steeds groter en machtiger. Dat Champions League-effect doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in verdrukking, met welvaartsziektes als burn out of obesitas tot gevolg.

Een gezonde toekomst voor onze economie zal kleiner, trager én gelukkiger zijn. Geen utopische economie, maar e

Titel
Gigantisme : de "too big to fail" vers un monde plus durable et plus humain
Auteur
Geert Noels
Taal
Frans
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
ISBN
9789401460873
Plaatsingssuggestie
354 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Geert Noels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sten Treland

Geert Noels (Antwerpen, 5 september 1967) is een Belgisch econoom, opiniemaker en auteur. Hij is oprichter, hoofdeconoom en CEO van Econopolis, een financieel-economisch advieshuis en onafhankelijk vermogensbeheerder.

Biografie

Noels studeerde aan de Handelshogeschool in Antwerpen (toen gelieerd aan UFSIA) en werd er licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen. In 1990 behaalde hij een Master of Business Administration aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij werkte bij de auditafdeling van Coopers & Lybrand, de studiedienst van het Vlaams Economisch Verbond (het huidige Voka) en de studiedienst van private bank Petercam. In 2009 startte hij met Econopolis zijn eigen bedrijf en werd lid van het Lamfalussy-comité dat aanbevelingen deed om de financiële sector na de crisis te hervormen. Hij treedt geregeld op als gasthoogleraar aan de KU Leuven, Universiteit Antwerpen en de Solvay Business School. Hij werd be…Lees verder op Wikipedia