Boek
Nederlands

ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties

Geert Van Leeuwen (redacteur)
+1
ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties
×
ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties

ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties

Steeds meer mensen hebben de behoefte erop uit te trekken en de natuur te (her)ontdekken. De ANWB Survival Gids bereidt wandelaars en liefhebbers van de buitensport voor op een verblijf in de vrije natuur en geeft tips voor onderweg.

De gids is onderverdeeld in negen hoofdstukken. In de eerste twee hoofdstukken staan aanbevelingen over de voorbereiding van het ‘outdoor-avontuur’. Alles
Onderwerp
Survivaltechnieken
Titel
ANWB survivalgids : overlevingstips voor netelige situaties / red. Geert van Leeuwen
Redacteur
Geert Van Leeuwen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pocket survival guide
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2005
127 p. : ill.
ISBN
90-18-02274-8
Plaatsingssuggestie
617.73 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje beoogt een nuttige hulp te zijn wanneer een wandelaar in een netelige situatie terecht is gekomen. En dat maakt het ook waar. Er worden adviezen gegeven over kleding, uitrusting, hoe kaart en kompas te gebruiken, wat te doen bij meer of minder ernstige verwondingen, hoe een noodonderdak te maken, hoe te handelen als er iemand onderkoeld dreigt te geraken enz. Verder wordt o.a. verteld wat je het beste kunt doen als je verdwaald bent. In Nederland is dat niet zo’n probleem, je loopt gewoon door totdat je een herkenbaar punt tegenkomt. In het buitenland is dat wel even anders. Het boekje is niet helemaal up-to-date; Nordic walking met twee ook als tentstokken te gebruiken stokken komt bijv. niet aan de orde. De afwasbare bladzijden zijn verlucht met rood-witte tekeningetjes; het boekje wordt beschermd door een plastic etui met rits*. Vergeleken met andere survivalgidsen is het taalgebruik heel helder en is de inhoud veel minder toegespitst op extreme situaties. Met register.