Boek
Nederlands

Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd

Geertje Aalders (illustrator), Mathilde Santing (uitvoerder), Koos Meinderts (bewerker)
+1
Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd
×
Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd

Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Achttien bekende sinterklaasliedjes, die hier en daar op eigentijdse wijze zijn aangepast. Op de cd levendig gezongen door Mathilde Santing. Met kleurenillustraties in papierknipkunst. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Titel
Snelle Piet ging uit fietsen : 18 sinterklaasliedjes op cd
Illustrator
Geertje Aalders
Uitvoerder
Mathilde Santing
Bewerker
Koos Meinderts Thijs Borsten
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2014
43 p. : ill. + cd
ISBN
9789025759520 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit (in cd-formaat uitgegeven) boekje met bijgeleverde cd, zijn de teksten van achttien bekende sinterklaasliedjes opgenomen. Hier en daar zijn de teksten door Koos Meinderts op eigentijdse manier aangepast, zonder dat dit geforceerd overkomt. Zo is onder andere zwarte Piet 'snelle Piet' geworden en is 'want al ben ik zwart als roet' vervangen door 'ik kom alle jaren weer'. De 'koek en gard' is daarentegen wel blijven staan. De teksten zijn geïllustreerd door knipkunstenares Geertje Aalders, wat een mooi kleurrijk en verzorgd bundeltje tot resultaat heeft. De bijgeleverde cd bevat de 18 liedjes, gezongen door Mathilde Santing in een arrangement van Thijs Borsten, hier en daar bijgestaan door een aantal kinderstemmen. Voorzien van eenvoudige begeleiding worden de liedjes in een vlotte jazzy, maar ook Caraïbische stijl gezongen. Na de gezongen versie biedt de instrumentale herhaling van de liedjes kinderen de mogelijkheid om de liedjes nog eens te zingen. Mooie (ongewijzigde her)uitg…Lees verder

Over Geertje Aalders

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door SvetlanaZatlapi

Geertje Aalders (Doetinchem, 1983) is een Nederlands illustrator, vooral bekend als papierknipkunstenaar.

Werk

Aalders volgde haar opleiding aan de Kunstacademie van Kampen, waar ze In eerste instantie grafische vormgeving studeerde om daarna over te schakelen naar het illustreren.

Vanaf die tijd werkt ze voor tijdschriften als Flair, Happinez en Flow Magazine. Daarnaast illustreert ze boeken. In 2005 debuteerde ze als boekillustrator met Nieuw berijmde Kamper uien: 'de guitigsten’ van Henk de Koning. Haar meest succesvolle boek is Arabische sprookjes, bewerkingen van sprookjes van Rodaan Al Galidi. Dit boek werd bekroond en werd ook uitgegeven in de Verenigde Staten en Canada.

De natuur is in het werk van Aalders een grote inspiratiebron. Na een uitgebreid onderzoek schetst Aalders een ontwerp, waarna ze dat ontwerp uitsnijdt als één groot delicaat silhouet. Behalve knipwerk maakt ze ook gedetailleerde p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties