Boek
Nederlands

Haken met zpagetti : get hoooked!

Geesje Mosies (auteur), Maria Fernandes (medewerker), Annelies Bouts (medewerker)
Ideee͏̈n voor tasjes en andere mode-accessoires die worden gehaakt van zpagetti, een materiaal dat wordt vervaardigd uit textielresten uit de mode-industrie.
Onderwerp
Haken
Titel
Haken met zpagetti : get hoooked!
Auteur
Geesje Mosies
Medewerker
Maria Fernandes Annelies Bouts Marianne Mosies
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Utrecht: De Fontein/Tirion, 2011 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789021338767 (paperback)
Plaatsingssuggestie
625.7 (SISO) Handwerken ; Haken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zpagetti is een unieke draadstof in veel verschillende kleuren. Het komt voort uit restmateriaal uit de mode-industrie. De collecties van zpagetti veranderen voortdurend, omdat de basis steeds gevormd wordt door actuele modestoffen. Deze draadstof is elastisch, stevig en duurzaam. In Get hoooked! gebruikt Geesje Mosies dit nieuwe materiaal om te haken, en dit liefst met een dikke XXL-haaknaald, waarmee je snel en gemakkelijk kan haken.
De lezer vindt in dit boek dertien eenvoudige projecten, waaronder acht modieuze tassen, kussens, een poef, bloemenvazen, theelichthouder, slingers, slippers, een hart, en uitgewerkte versieringen. De auteur geeft verder een lijst van de benodigdheden, een stapsgewijze beschrijving van de werkwijze, en het resultaat van de afgewerkte producten is te zien op kleurrijke foto’s.
Vooraleer de voorbeelden aan bod komen, worden een viertal basissteken voor haakwerk stapsgewijs voorgesteld, en worden enkele basishandelingen overlopen, zoals me…Lees verder
In dit boek wordt op zeer uitnodigende wijze het werken met een zeer kleurige vorm van restverwerking beschreven. Zpagetti is vervaardigd uit restmateriaal uit de mode-industrie. Het bestaat uit zeer dikke draden die door het formaat snel resultaat opleveren. Met behulp van inspirerende voorbeelden met kleurenfoto's wordt zicht gegeven op de vele mogelijkheden. Deze bestaan vooral uit accessoires zoals sjaals en tasjes; tevens bevat het boek enkele ideeën voor in het interieur, zoals poefs en decoraties. Er zijn vele verschillende haak- en breipatronen aanwezig. Voorin het boek een inhoudsopgave, achterin enkele verkoopadressen.

Suggesties