Drie gehandicapte vrienden, twintigers, reizen onder het mom van een wijntour naar een speciaal bordeel in Spanje om hun maagdelijkheid te verliezen.
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2011 | Andere uitgaves
1 dvd-video + bonus-dvd
Oorspr. opname
2010
Speelduur
110 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664092545

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vijfde speelfilm (uit 2011) van de Belgische regisseur Geoffrey Enthoven (Meisjes; Vidange perdue) is een (tragi)komische roadmovie. Hoofdpersonen zijn drie gehandicapte vrienden van in de twintig: de cynische, vlotgebekte Philip die door een spierziekte bijna geheel verlamd is, Lars die stervende is aan een hersentumor en ook in een rolstoel zit en de zachtaardige Jozef die bijna blind is. Philip heeft gehoord dat er in Spanje een speciaal bordeel voor gehandicapten is en de drie krijgen het voor elkaar dat ze – onder het mom van een wijntour – samen op reis mogen, begeleid door een verpleger/chauffeur. Jos van der Burg (Filmkrant december '11) schrijft dat de humor soms 'uit de dikhoutzagerij' komt, maar dat daaronder de tragiek voelbaar is in een feelgood film die een breed publiek aanspreekt. Fritz de Jong (Parool 23-11-'11) concludeert: 'Terwijl de lachkant van de tragikomedie prima gedoseerd is, schiet Enthoven met de tranen nog wel eens een beetje door naar sentimentele mani…Lees verder

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven (Wilrijk, 6 mei 1974) is een Vlaams filmregisseur en producent.

Voor televisie werkte hij ook als regisseur voor een aantal afleveringen van de VTM-telenovela Sara.

Filmografie

  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vidange Perdue won de Golden Rosa Camuna op de filmmeeting van Bergamo en de prijs voor beste film naast de prijs van de onafhankelijke filmzaaluitbaters op het internationaal filmfestival van Mannheim-H…Lees verder op Wikipedia