Cd

Werke mit obligatem Cembalo aus den "Essercizii Musici"

Georg Philipp Telemann (componist), Paolo Pandolfo (uitvoerder), Oskar Peter (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Werke mit obligatem Cembalo aus den "Essercizii Musici"
Componist
Georg Philipp Telemann 1681-1767
Uitvoerder
Paolo Pandolfo  (componist;gamba) Oskar Peter  (gamba) Michel Piguet  (dirigent;hobo) Conrad Steinmann  (fluit;componist) Andreas Staier 1955- (klavecimbel;piano) Jesper Christensen  (klavecimbel;dirigent) Imke David  (gamba)
Uitgever
RCA, 1993
1 cd
Oorspr. opname
1990
Speelduur
01:13:58
EAN
0054727716928
CDR
CJX2020
Plaatsingssuggestie
27 - Overige kamermuziekensembles (NBLC) K3 - Kamermuziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Georg Philipp Telemann

Georg Philipp Telemann (Maagdenburg, 14 maart 1681 – Hamburg, 25 juni 1767) was een Duits barokcomponist, dirigent en organist en vermoedelijk de meest productieve componist in de geschiedenis.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Georg Philipp Telemann was de zoon van de Diaconus aan de Heilig-Geist-Kerk Heinrich Telemann en zijn echtgenote Maria Haltmeier. Telemann kreeg zijn muzikale opleiding van de Maagdenburgse organist en cantor Benedikt Christiani. Zijn vader was vroeg overleden en zijn moeder wilde zijn muzikale neigingen onderdrukken. Zij stuurde hem in 1698 naar het gymnasium te Hildesheim, maar daar werd zijn muzikaal talent opnieuw bevorderd. Telemann mocht zelfs de organist en cantor van de Sankt Godehardkerk te Hildesheim vervangen en kon in Braunschweig en Hannover aan opera-uitvoeringen deelnemen. Op wens van zijn moeder ging hij 1701 naar Leipzig om aan de u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties