Cd

The jungle book : originele Nederlandstalige soundtrack

George Bruns (componist)
+1
The jungle book : originele Nederlandstalige soundtrack
×
The jungle book : originele Nederlandstalige soundtrack The jungle book : originele Nederlandstalige soundtrack

The jungle book : originele Nederlandstalige soundtrack

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De originele Nederlandstalige soundtrack van de Disney-animatiefilm Jungle book die gemaakt werd in 1967 en de laatste was waarin Disney zelf nog meewerkte. Het verhaal is losjes gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling over Mowgli, het mensenkind dat in het oerwoud wordt opgevoed door wolven. Hier wordt hij goede vriendjes met o.a. de swingende orang oetang koning Lowietje, de trouwe panter Bagheera en de vrolijke beer Baloe. De swingende liedjes zijn klassiekers geworden en zijn te beluisteren op deze originele Nederlandse soundtrack, zoals Als je van beren leren kan, Bouw op mij en Helder water bij de bron. Ook het openingsnummer, de overbekende Disney-song 'I wan'na be like you' door de populaire groep XYP, komt uit de nieuwe Nederlandstalige Jungle book-film.

Over George Bruns

George Bruns (Sandy (Oregon), 3 juli 1914 - Portland (Oregon), 23 mei 1983) was een Amerikaans componist van muziek voor onder meer televisieseries en films, met name Disney-films. Hij is vier keer genomineerd geweest voor de Oscars.

Zijn werk bevat onder andere Yo Ho (a pirate's life for me), dat hij geschreven heeft in samenwerking met Xavier Atencio. Dit lied werd gebruikt in de attractie Pirates of the Caribbean. Ook schreef hij soundtrack voor de Disney films De Aristokatten, Jungle Book, Robin Hood, 101 Dalmatiërs en Doornroosje.

Bruns was gehuwd met de stemactrice Ilene Woods en overleed aan een hartaanval op 68-jarige leeftijd.