Een groep militairen van een Amerikaanse luchtmachteenheid in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft niet alleen last van de vijand maar ook en vooral van de bureaucratie en de cirkelredeneringen van de legerleiding.
Onderwerp
Wereldoorlog II
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 4 uur en 17 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083200671

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse miniserie (2019, 6 afleveringen) van Luke Davies (Lion) en David Michod (Animal Kingdom), gebaseerd op de roman van Joseph Heller (1961) over de waanzin van oorlog. Met Christopher Abbott (First man) en Kyle Chandler (Manchester by the sea). En met Hugh Laurie (House) en George Clooney (Gravity, Up in the air) in drie afleveringen. De serie volgt de belevenissen van enkele vrienden in een Amerikaanse luchtmachteenheid in Italië tijdens WO II. Een van hen is een bommenwerperpiloot die bij elke missie bang is dat hij het niet zal overleven. Niet alleen de vijand, ook de bureaucratie en cirkelredeneringen van de legerleiding maken het de vrienden erg lastig. Beoordeling IMDb: 7,8. Tomatometer: 87%. Ed Cumming (independent.co.uk 22-6-’19): Het script toont goed de zwarte humor van het boek. Velen zullen de film waarderen, mij liet het koud. Het is moeilijk te sympathiseren met een man die steeds zijn kameraden in gevaar brengt. Dat heeft te maken met hoe Abbott hem speelt, maa…Lees verder

Over George Clooney

George Timothy Clooney (Lexington, Kentucky, 6 mei 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Voor de film Syriana won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Tevens won hij als producent een Oscar voor beste film voor Argo. Ook kreeg hij Oscarnominaties voor zijn rollen in Michael Clayton en The Descendants, een European Film Award (voor Good Night, and Good Luck) en meerdere Golden Globes (voor Syriana en O Brother, Where Art Thou?).

Biografie

Clooney is de zoon van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney.

Op jonge leeftijd leerde Clooney omgaan met de camera; zijn vader nam vaak zijn familie mee naar publieke optredens en de jonge Clooney verscheen zelfs in ee…Lees verder op Wikipedia