Confessions of a dangerous mind

George Clooney (regisseur), Chuck Barris (naar het werk van), Charlie Kaufman (scenarist)
Het verhaal van een succesvolle quizmaster in de jaren zestig, die ook huurmoordenaar van de CIA was
Titel
Confessions of a dangerous mind
Regisseur
George Clooney 1961-
Naar het werk van
Chuck Barris
Scenarist
Charlie Kaufman
Componist
Alex Wurman
Acteur
Drew Barrymore Julia Roberts Sam Rockwell
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045203900

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het regiedebuut van acteur George Clooney is gebaseerd op de autobiografie van Chuck Barris. Barris was in de jaren zestig een succesvolle tv-producent en -presentator, die met zijn shows - o.a. The dating game en The gong show (een voorloper van Idols) - verantwoordelijk werd gehouden voor het Amerikaanse zedenverval. Of hij inderdaad ook huurmoordenaar van de CIA was, zoals hij beweert, blijft ook in de film in het midden. In de hoofdrol zien we Sam Rockwell (The green mile) en verder George Clooney, Drew Barrymore, Rutger Hauer en Julia Roberts. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-3-'03) schrijft dat de film vaart en humor heeft en een visueel festijn oplevert, waarbij de inhoud soms bleek afsteekt. Rockwells knappe spel zorgt voor een man van vlees en bloed. Ook Dana Linsen (NRC 5-3-'03) prijst het 'uitstekende spel' van Rockwell en vindt de film 'hoogst eigenzinnig, origineel en geestig'. De dvd bevat geen extra's.

Over George Clooney

George Timothy Clooney (Lexington, Kentucky, 6 mei 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Voor de film Syriana won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Tevens won hij als producent een Oscar voor beste film voor Argo. Ook kreeg hij Oscarnominaties voor zijn rollen in Michael Clayton en The Descendants, een European Film Award (voor Good Night, and Good Luck) en meerdere Golden Globes (voor Syriana en O Brother, Where Art Thou?).

Biografie

Clooney is de zoon van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney.

Op jonge leeftijd leerde Clooney omgaan met de camera; zijn vader nam vaak zijn familie mee naar publieke optredens en de jonge Clooney verscheen zelfs in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties