Dvd
Engels
CBS-journalist Edward Murrow bindt in 1953 de strijd aan met communistenjager senator Joseph McCarthy, wat hem bijna zijn baan kost
Titel
Good night, and good luck
Regisseur
George Clooney 1961-
Acteur
Patricia Clarkson Jeff Daniels Robert Downey (jr.) Frank Langella David Strathairn
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
93 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504071614
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede speelfilm van acteur-regisseur-producent George Clooney (Confessions of a dangerous mind). De film uit 2005 is een reconstructie van de strijd, begin jaren vijftig, van de populaire CBS-journalist Edward Murrow tegen de machtige senator en communistenjager Joseph McCarthy. Deze strijd kostte Murrow bijna zijn baan. David Strathairn speelt de hoofdrol, Clooney is zijn producer. McCarthy is alleen op archiefbeeld te zien, knap gemonteerd in de film. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 23-2-06) vindt dat Murrow 'briljant, ingehouden' speelt. '(...) even meeslepend als een rechtstreeks tv-debat. (...) een perfect geacteerd drama, onmisbaar voor wie nog gelooft in de macht van het vrije woord. (...)' Dana Linssen (NRC 22-2-'06): '(...) authentieke atmosfeer. (...) behalve een beklemmende geschiedenisles, vooral een hedendaags leerstuk.(...) De film kreeg zes Oscarnominaties. De dvd bevat geen extra's.

Over George Clooney

George Timothy Clooney (Lexington, Kentucky, 6 mei 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Voor de film Syriana won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Tevens won hij als producent een Oscar voor beste film voor Argo. Ook kreeg hij Oscarnominaties voor zijn rollen in Michael Clayton en The Descendants, een European Film Award (voor Good Night, and Good Luck) en meerdere Golden Globes (voor Syriana en O Brother, Where Art Thou?).

Biografie

Clooney is de zoon van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney.

Op jonge leeftijd leerde Clooney omgaan met de camera; zijn vader nam vaak zijn familie mee naar publieke optredens en de jonge Clooney verscheen zelfs in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek