Cd

Porgy and Bess - An American in Paris

George Gershwin (componist), Zubin Mehta (dirigent), Roberta Alexander (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Porgy and Bess - An American in Paris
Componist
George Gershwin 1898-1937
Dirigent
Zubin Mehta 1936-
Uitvoerder
Roberta Alexander  (zangstem) Gregg Baker  (zangstem) New York Choral Artists  (koor) New York Philharmonic Orchestra  (orkest)
Uitgever
Teldec, 1991
1 cd
Speelduur
1:00:43
EAN
0022924631825
CDR
DCX1324
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over George Gershwin

George Gershwin, geboren als Jacob Gershowitz (Brooklyn, New York, 26 september 1898 – Hollywood, 11 juli 1937) was een Amerikaans componist, pianist, dirigent en kunstschilder. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse componisten. Gershwin is de componist die er beter dan wie ook in slaagde een synthese tot stand te brengen van de vroeg 20e-eeuwse klassieke muziek, de Amerikaanse volksmuziek (blues, spiritual, jazz) en de vroeg 20e-eeuwse amusementsmuziek.

De vader van Gershwin, Morris, heette eigenlijk Gershovitz en was een Joods-Russische immigrant uit Sint-Petersburg die in 1890 naar New York emigreerde om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Al op heel jonge leeftijd werkte Gershwin als plugger in New York. In die tijd kreeg hij les van Charles Hambitzer en Edward Kilenyi, later nog muziektheorie, instrumentatieles, orkestdirectie, harmonie en contrapunt en muziekgeschiedenis van onder anderen Joseph Schillinger, Henry Cowell en Wallingford…Lees verder op Wikipedia

Suggesties