Toon meer
Titel
Porgy & Bess
Componist
George Gershwin 1898-1937
Dirigent
John Mauceri
Librettist
Heyward Dubose Ira Gershwin 1896-1983
Uitvoerder
Alvy Powell  (zangstem) Marquita Lister  (zangstem) Lester Lynch  (zangstem) Monique McDonald  (zangstem) Nicole Cabell  (zangstem) Tennessee State University Band Nashville Symphony Chorus  (koor) Nashville Symphony Orchestra  (orkest)
Uitgever
Decca, 2006
2 cd's + boekje
Speelduur
2:24:38
EAN
0028947578772
CDR
DCX6585
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over George Gershwin

George Gershwin, geboren als Jacob Gershowitz (Brooklyn, New York, 26 september 1898 – Hollywood, 11 juli 1937) was een Amerikaans componist, pianist, dirigent en kunstschilder. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse componisten. Gershwin is de componist die er beter dan wie ook in slaagde een synthese tot stand te brengen van de vroeg 20e-eeuwse klassieke muziek, de Amerikaanse volksmuziek (blues, spiritual, jazz) en de vroeg 20e-eeuwse amusementsmuziek.

De vader van Gershwin, Morris, heette eigenlijk Gershovitz en was een Joods-Russische immigrant uit Sint-Petersburg die in 1890 naar New York emigreerde om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Al op heel jonge leeftijd werkte Gershwin als plugger in New York. In die tijd kreeg hij les van Charles Hambitzer en Edward Kilenyi, later nog muziektheorie, instrumentatieles, orkestdirectie, harmonie en contrapunt en muziekgeschiedenis van onder anderen Joseph Schillinger, Henry Cowell en Wallingford…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek