In de jaren zestig van de 20e eeuw nam Andy Warhol het mooie meisje Edie Segwell op in zijn kunstparadijs The Factory in New York en maakte haar tot een ster
Titel
Factory girl
Regisseur
George Hickenlooper
Componist
Ed Shearmur
Acteur
Sienna Miller Hayden Christensen Guy Pearce
Taal
Engels
Uitgever
Indies Film Distribution, 2009 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8714025512517

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 2006 van George Hickenlooper, met Sienna Miller, Guy Pearce, Hayden Christensen e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. In de jaren zestig van de 20e eeuw nam Andy Warhol het mooie en rijke meisje Edie Segwell op in zijn kunstparadijs The Factory in New York en maakte haar tot een ster. Edie zou begin jaren zeventig overlijden aan een overdosis drugs na een romance met Bob Dylan. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 21-8-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Het is allemaal buitenkant. Factory Girl blijft steken aan de oppervlakte. Maar je kunt natuurlijk stellen dat dat uitstekend bij het onderwerp past.' Kees Driessen (Skrien aug. '08): 'Alles vlot gemonteerd en soepel in beeld gebracht, dat wel. Vorm zonder inhoud: Warhol zou tevreden zijn.' Met extra's.

Over George Hickenlooper

CC BY 2.0 - Foto van/door Nick Stepowyj at https://www.flickr.com/people/nickstep/

George Hickenlooper (St. Louis, Missouri, 25 mei 1963 - Denver, Texas, 29 oktober 2010) was een Amerikaanse filmdocumentairemaker en regisseur.

Hickenlooper bezocht de St. Louis University High. Na zijn studie aan de Yale University haalde hij een graad in geschiedenis en filmstudie in 1986. Zijn eerste documentaire was Art, Acting, and the Suicide Chair: Dennis Hopper, in 1988. Ook maakte hij de documentaire Hick Town, over zijn neef John Hickenlooper (burgemeester van Denver) gedurende de Democratic National Convention in 2008.

Hij is familie van de dirigent Leopold Stokowski.

Hickenlooper schreef in 1991 het boek Reel Conversations. George woonde in Los Angeles, maar overleed in Denver op 47-jarige leeftijd aan een hartstilstand voor de première van zijn laatste film Casino Jack.

Filmografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek