Dvd
Engels

Star Wars. [Episode II], Attack of the clones

George Lucas (regisseur), Ewan McGregor (acteur), Natalie Portman (acteur)
Tien jaar na de Phantom Menace moeten de 17-jarige Anakin Skywalker en zijn Jedi-meester de senator van de planeet, de mooie Amidala, beschermen tegen de aanslagen van politieke seperatisten en de planeet behoeden voor de ondergang.
Titel
Star Wars. [Episode II], Attack of the clones
Regisseur
George Lucas
Acteur
Ewan McGregor Natalie Portman Hayden Christensen Ian McDiarmid Samuel L. Jackson Christopher Lee
Componist
John Williams 1932- (US I)
Uniforme titel
Star Wars : Episode II : Attack of the clones
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2020 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
136 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626095361

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sf-film (2002) van George Lucas (regie en verhaal). Met Ewan McGregor (Trainspotting), Hayden Christensen (Jumper, Shattered glass) en Natalie Portman (Black swan). Deel 2 van de prequel-trilogie. Tien jaar na deel 1 moeten de 17-jarige Anakin Skywalker en zijn Jedi-meester senator Amidala beschermen tegen de aanslagen van politieke separatisten en de planeet Naboo behoeden voor de ondergang. De eerste grote live-action film die volledig digitaal werd opgenomen en direct van de digitale bron op video en dvd is gezet. Beoordeling IMDb: 6.5. David Sneek (Volkskrant 16-5-’02): ‘Een reünie van bekende personages (…) veel dialogen met uitleg, en (...) zeldzaam houterige romance’. Bart Rietvink (Cinemagazine): ‘duidelijk naar een hogere versnelling geschakeld ten opzichte van ‘Episode I’ (…) Niet alle actie is even geweldig. Soms wordt het wel heel erg videogame-achtig (…) het entertainmentgehalte is gewoon zo hoog dat hier en daar een oogje dicht knijpen een kleine moeite is’ (…Lees verder

Over George Lucas

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

George Walton Lucas jr. (Modesto (Californië), 14 mei 1944) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en schrijver.

Levensloop

George Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de eerste zes Star Wars-films en van zijn filmmaatschappij Lucasfilm Ltd. Verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Voordat hij Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977) maakte, was hij al rijk geworden door het succes van American Graffiti, zijn tweede film als regisseur.

Lucas richtte ook ILM op, dat zich bezighoudt met special effects en computeranimatie.

Ook Pixar (bekend van onder andere The Incredibles, Finding Nemo en Toy Story) was een onderdeel van Lucasfilm, vooraleer Lucas het verkocht. THX was ook lange tijd een onderdeel van Lucasfilm, maar werd ook een onafhankelijk bestaand bedrijf.

George Lucas is ee…Lees verder op Wikipedia