Dvd
Engels

Star Wars. [Episode III], Revenge of the Sith

George Lucas (regisseur), Hayden Christensen (acteur), Ewan McGregor (acteur)
De Jedi redden Palpatine na 3 jaar oorlog met de klonen en Anakin wordt betrokken bij een sinister plan om de baas te worden in de galaxy. Met de evolutie van Anakin Skywalker naar Darth Vader en de geboorte van Luke Skywalker en prinses Leia.
Titel
Star Wars. [Episode III], Revenge of the Sith
Regisseur
George Lucas
Acteur
Hayden Christensen Ewan McGregor Natalie Portman Ian McDiarmid Samuel L. Jackson Christopher Lee
Uniforme titel
Star Wars : Episode III : Revenge of the Sith
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2020 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
134 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626095378

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sf-film (2005) van George Lucas (regie en verhaal). Met Ewan McGregor (Trainspotting), Hayden Christensen (Jumper) en Natalie Portman (Black swan). De Jedi redden Palpatine na 3 jaar oorlog met de klonen. Anakin fungeert als dubbelagent tussen de Jedi Council en Palpatine. Deel 3 van de prequel-trilogie, sluit aan op 'Star Wars IV: a new hope' (1977, eerste trilogie deel 1), met de evolutie van Anakin Skywalker naar Darth Vader en de geboorte van Luke Skywalker en prinses Leia. Beoordeling IMDb: 7,5. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 19-5-’05): ‘De film oogt ouderwets, ondanks de spectaculaire, met de computer gemaakte special effects (…) door de archaïsche vertelstijl, het gedragen acteren (…) retro-montage (…) erbarmelijke dialogen.’ Vince Christiaans (De filmrecensent 12-12-’19): ‘aanzienlijke verbetering, maar het lukt Lucas helaas niet (...) de Prequel Trilogie van alle teleurstellingen te verlossen’ (beoordeling: 7). Frank v.d. Ven (Cinemagazine): ‘Ondanks enkele (…) tele…Lees verder

Over George Lucas

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

George Walton Lucas jr. (Modesto (Californië), 14 mei 1944) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en schrijver.

Levensloop

George Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de eerste zes Star Wars-films en van zijn filmmaatschappij Lucasfilm Ltd. Verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Voordat hij Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977) maakte, was hij al rijk geworden door het succes van American Graffiti, zijn tweede film als regisseur.

Lucas richtte ook ILM op, dat zich bezighoudt met special effects en computeranimatie.

Ook Pixar (bekend van onder andere The Incredibles, Finding Nemo en Toy Story) was een onderdeel van Lucasfilm, vooraleer Lucas het verkocht. THX was ook lange tijd een onderdeel van Lucasfilm, maar werd ook een onafhankelijk bestaand bedrijf.

George Lucas is ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties