Dvd
Engels

Star Wars. [Episode IV], A new hope

George Lucas (regisseur), John Williams (componist), Carrie Fisher (acteur)
Vierde deel van de Star Wars saga waarin Luke Skywalker en een groep rebellen de strijd opnemen tegen een galactisch imperium.
Titel
Star Wars. [Episode IV], A new hope
Regisseur
George Lucas
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Carrie Fisher Harrison Ford Alec Guinness Mark Hamill
Uniforme titel
Star Wars : Episode IV : A new hope
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2020 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1977
Speelduur
119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
8712626095385

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sf-film (1977) van George Lucas (regie en verhaal) met Mark Hamill, Harrison Ford (Indiana Jones) en Carrie Fisher (Hannah and her sisters). Episode 4 (deel 1 van de eerste trilogie) gaat over de Galactische burgeroorlog: de strijd van Luke Skywalker en prinses Leia (kinderen van Anakin Skywalker) en de rebellenalliantie tegen het bewind van Lord Darth Sidious. Luke Skywalker probeert samen met enkele helpers het heelal te redden van vernietiging door het gevechtsruimteschip van het Empire en tevens prinses Leia te bevrijden uit handen van Darth Vader. Beoordeling IMDb: 8,6. Wouter de Boer (Cinemagazine 2011) vindt ‘dat de Originele Trilogie van zichzelf genoeg kracht bezit om een lovende recensie nog altijd mogelijk te maken. Een aantal aanpassingen zijn tenenkrommend, maar negeren kun je leren. Als verhaal heeft ‘A New Hope’ zeker niet aan kracht ingeboet. De liefde en toewijding waarmee de film is gemaakt zijn nog altijd zichtbaar en voelbaar’ (4,5 sterren). Nathan Stri…Lees verder

Over George Lucas

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

George Walton Lucas jr. (Modesto (Californië), 14 mei 1944) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en schrijver.

Levensloop

George Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de twaalf Star Wars-films en van zijn filmmaatschappij Lucasfilm Ltd. Verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Voordat hij Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977) maakte, was hij al rijk geworden door het succes van American Graffiti, zijn tweede film als regisseur.

Lucas richtte ook ILM op, dat zich bezighoudt met special effects en computeranimatie.

Ook Pixar (bekend van onder andere The Incredibles, Finding Nemo en Toy Story) was een onderdeel van Lucasfilm, vooraleer Lucas het verkocht. THX was ook lange tijd een onderdeel van Lucasfilm, maar werd ook een onafhankelijk bestaand bedrijf.

George Lucas is een bi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties