Satire over dictatuur en totalitarisme, waarin vooral de draak wordt gestoken met het Russische communisme.
Titel
Animal farm : roman / George Orwell ; vertaald door Anthony Ross, herzien door Aart Aarsbergen
Auteur
George Orwell
Vertaler
Anthony Ross Aart Aarsbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Animal farm
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2022 | Andere uitgaven
155 p.
ISBN
9789029587105 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De overbekende roman over de dieren op de boerderij, die tegen de wrede boer in opstand komen. Het tragische verhaal, waarin de varkens zich beter voelen dan de andere dieren en de macht overnemen, is steeds weer het lezen waard. Deze vertaling is gebaseerd op die van 1956 en in 1997 enigszins gemoderniseerd. Tevens bevat het boek een voorwoord van Orwell en een voorwoord (ook van de auteur) uit 1947 voor de Oekraïense uitgave. De sprekende, vaak weinig zachtzinnige illustraties van de befaamde Britse karikaturist Ralph Steadman zijn in deze editie vervallen. Normale druk.

Over George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950), was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus. Hij is een van de meest bewonderde Engelstalige auteurs van de 20e eeuw. Hoewel hij zijn eerste roman reeds in 1933 publiceerde, was hij aanvankelijk slechts enigszins bekend als schrijver om zijn politiek activisme (hij vocht mee in de Spaanse Burgeroorlog), brak hij door in 1945. Het bekendst zijn de twee werken die hij schreef tegen het einde van zijn leven: de moderne allegorie Animal Farm waarmee hij in 1945 doorbrak en de in 1949 verschenen dystopische roman 1984. Beide zijn scherpe aanklachten tegen stalinisme en totalitarisme.

Eton College en Indian Imperial Service

Eric Arthur Blair werd geboren op 25 juni 1903 in Motihari, Bihar, India uit een Schotse familie. Zijn vader Richard Blair werkte voo…Lees verder op Wikipedia