Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De boerderij der dieren : een sprookje voor grote mensen

George Orwell (auteur)

De boerderij der dieren : een sprookje voor grote mensen

In de reeks:
Grote ABC; 126
Satire over dictatuur en totalitarisme, waarin vooral de draak wordt gestoken met het Russische communisme.
Titel
De boerderij der dieren : een sprookje voor grote mensen
Auteur
George Orwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Animal farm
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1971 | Andere uitgaves
142 p. : ill.

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De overbekende roman over de dieren op de boerderij, die tegen de wrede boer in opstand komen. Het tragische verhaal, waarin de varkens zich beter voelen dan de andere dieren en de macht overnemen, is steeds weer het lezen waard. Deze vertaling is gebaseerd op die van 1956 en voor deze uitgave enigszins gemoderniseerd. Tevens bevat het boek een voorwoord van Orwell en een voorwoord (ook van de auteur) uit 1947 voor de Oekraïense uitgave. De sprekende, vaak weinig zachtzinnige illustraties van de befaamde Britse karikaturist Ralph Steadman zijn in deze editie vervallen. Normale druk, krappe marge.

Over George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950), was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus. Hij is een van de meest bewonderde Engelstalige auteurs van de 20e eeuw. Het bekendst zijn de twee werken die hij schreef tegen het einde van zijn leven: de moderne allegorie Animal Farm en de dystopische roman 1984. Beide zijn scherpe aanklachten tegen stalinisme en totalitarisme.

Eton College en Indian Imperial Service

Eric Arthur Blair werd geboren op 25 juni 1903 in Motihari, Bihar, India uit een Schotse familie. Zijn vader Richard Blair werkte voor het opiumdepartement van de Civil Service. Zijn moeder Ida Limouzin bracht hem na een jaar naar Engeland. Hij had een oudere zuster, Marjorie, en een jongere zuster, Avril. Later zou hij zijn familiale achtergrond ironisch omschrijven als lower-u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek