Geschriften over waarheid en leugens van de visionaire auteur (1903-1950).
Titel
Over waarheid
Auteur
George Orwell
Medewerker
Tinneke Beeckman
Vertaler
Marc Vanfraechem
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Aalter]: Ertsberg, © 2021
166 p.
ISBN
9789464369106 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Engels 855.6 (SISO) Schrijvers (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een selectie uit George Orwells geschriften. 'Over waarheid’ gaat over onderwerpen als populisme, wreedheid en oneerlijkheid in de politiek, partijdigheid enzovoort. Intelligent en met een visionaire blik geschreven. Het boek zal een publiek van geoefende lezers aanspreken. George Orwell (Motihari, 1903 - Londen, 1950) was (onder andere) schrijver, journalist, essayist en criticus. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk won meerdere prijzen, zoals de Hugo Award for Best Novella, de Prometheus Award en de Prometheus Award - Hall of Fame.

Over George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950), was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus. Hij is een van de meest bewonderde Engelstalige auteurs van de 20e eeuw. Het bekendst zijn de twee werken die hij schreef tegen het einde van zijn leven: de moderne allegorie Animal Farm en de dystopische roman 1984. Beide zijn scherpe aanklachten tegen stalinisme en totalitarisme.

Eton College en Indian Imperial Service

Eric Arthur Blair werd geboren op 25 juni 1903 in Motihari, Bihar, India uit een Schotse familie. Zijn vader Richard Blair werkte voor het opiumdepartement van de Civil Service. Zijn moeder Ida Limouzin bracht hem na een jaar naar Engeland. Hij had een oudere zuster, Marjorie, en een jongere zuster, Avril. Later zou hij zijn familiale achtergrond ironisch omschrijven als lower-u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties