Dvd
Engels
Twee Amerikaanse piloten die in de Eerste Wereldoorlog hebben gevochten proberen met stuntvliegen hun brood te verdienen
Titel
The great Waldo Pepper / dir. by George Roy Hill ; screenplay by William Goldman
Regisseur
George Roy Hill
Scenarist
William Goldman
Acteur
Robert Redford
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1975
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Engels, Duits, Nederlands
EAN
3259190357792

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 1975 van regisseur George Roy Hill (The sting, The world according to Garp) met in de hoofdrollen Robert Redford, Bo Svenson, Bo Brundin en Susan Sarandon. Twee oorlogsvliegers die in de Eerste Wereldoorlog hebben gevochten zijn teruggekeerd naar de Verenigde Staten waar ze hun brood proberen te verdienen met stuntvliegen en commerciële vluchten. De film bevat een aantal zeer spectaculaire vliegscènes. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren: 'Commercieel gezien een teleurstellend produkt van de hand van de regisseur van Butch Cassidy and the sundance kid en The sting. Het is een persoonlijke film over een tweetal luchtvaart-pioniers en hij tracht het midden te houden tussen slapstick en drama. Overigens op briljante wijze gefilmd. Best het bekijken waard.'

Over George Roy Hill

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door

George Roy Hill (Minneapolis, 20 december 1921 – New York, 27 december 2002) was een Amerikaans regisseur.

Biografie

Hill haalde zijn pilootbrevet al op de leeftijd van 16 jaar. Vliegtuigen zijn een belangrijk onderwerp in zijn latere films, evenals vliegtuigrampen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Hill bij de marine als cargopiloot in de Stille Zuidzee. Na de oorlog werkte hij als verslaggever in Texas, waarna hij zijn studie afmaakte in Ierland.

Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon hij met toneelgezelschappen rond te toeren. In 1952 speelde hij een bijrol in de film Walk East on Beacon, maar vervolgens ging hij weer voor 18 maanden in dienst als piloot in de Koreaanse Oorlog.

Daarna begon hij bij de televisie en ten slotte begon hij met het regisseren van films. De eerste was Period of Adjustment in 1962, gevolgd door Toys in the Attic in 1963.

The World of Henry Orie…Lees verder op Wikipedia