Boek
Nederlands

Nightflyers en andere verhalen

George R.R. Martin (auteur), Eisso Post (vertaler)
Op reis naar de buitenste grenzen van het bekende universum pogen negen academische buitenbeentjes voor de eerste keer contact te leggen met een duister buitenaards ras.
Titel
Nightflyers en andere verhalen
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Eisso Post
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nightflyers and other stories
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
349 p.
ISBN
9789024582235 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhalenbundel met zes oudere verhalen van de auteur van Game of Thrones. In het verhaal 'Nachtvliegers' gaat het ruimteschip Nachtvlieger op zoek naar de volcryn, een duister buitenaards ras dat alleen bekend is uit verhalen. Waarschijnlijk zijn er sporen van hen te vinden aan de buitenste grenzen van het universum. Kapitein Royd Eris heeft contact met zijn passagiers via hologrammen en computersystemen. De negen academici onder leiding van Karoly d’ Branin gaan een helse reis tegemoet. De andere vijf verhalen zijn korter, maar even intens qua opbouw en plot. 'Nachtvliegers' is uit 1980, de andere vijf verhalen zijn geschreven in de jaren zeventig. Voor de fans van Game of Thrones is deze bundel misschien een teleurstelling. De basis van deze verhalen is nogal technische sciencefiction. Het verhaal ‘Override’ heeft als enige een lichte fantasy touch. De titel op het omslag is in het Engels, vanwege de naam van de bijbehorende tv-serie die binnenkort op Netflix te zien is. Aangrijpend…Lees verder

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties