Commissaris Maigret raakt overtuigd van de onschuld van de man die hij heeft gearresteerd en laat hem vrij in de hoop dat hij hem naar de ware dader leidt.
Titel
De kop van een man
Auteur
Georges Simenon
Vertaler
Kris Lauwerys Isabelle Schoepen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tête d'un homme
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016 | Andere uitgaves
159 p.
Aantekening
Eerder verschenen onder de titel: Maigret en de ter dood veroordeelde
ISBN
9789023495307 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat de immer pijp rokende commissaris Maigret Joseph Heurtin heeft gearresteerd voor een dubbele moord raakt hij overtuigd van zijn onschuld. In overleg met zijn superieuren laat hij hem ontsnappen en hoopt hij, door hem te laten volgen, de ware schuldige op te sporen. Psychologische politieroman, oorspronkelijk uitgegeven in 1931. Hoewel gedateerd, toch nog steeds leesbaar, soms humoristische beschrijvingen, met een goed tijdsbeeld van Parijs in de dertiger jaren, met bijbehorende sfeer. Deel in een reeks van heruitgaven (met nieuwe vertalingen) uit de hoogtepunten van Simenons (1903-1989) werk. Eerder verschenen onder de titel: 'Maigret en de ter dood veroordeelde'*.

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia

Suggesties