Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Getuige Maigret

Georges Simenon (auteur)

Getuige Maigret

In de reeks:
Genre:
De commissaris moet als getuige in een rechtszaak optreden.
Titel
Getuige Maigret / Simenon
Auteur
Georges Simenon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Maigret aux assises
Uitgever
Amsterdam: Pandora, 2003 | Andere uitgaves
151 p.
ISBN
90-254-1576-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maigret is nog twee jaar van zijn pensioen verwijderd en droomt van zijn huisje in Meung-sur-Loire dat hij gekocht had met zijn vrouw. Ondertussen zit hij in een routinezaak: hij moet als getuige zijn versie komen vertellen van een zaak die hij onderzocht heeft. Na het afsluiten van die zaak was hij echter niet helemaal tevreden en zette hij het onderzoek verder. In de getuigenstoel komt hij dan ook met nieuwe gegevens op de proppen. Gaston Meurant, die verdacht wordt van een roofmoord op zijn tante en het vierjarige meisje dat zij verzorgde, wordt hierdoor uiteindelijk vrijgesproken. Zijn vrouw bleek buiten zijn medeweten om tal van geldbeluste minnaars te hebben. Met die wijsheid in pacht, koopt de vrijgelaten Meurant een pistool. Maigret zit hem echter op de hielen.

Zoals talrijke andere avonturen van de beroemde commissaris onderneemt Simenon ook deze keer met de lezer een heerlijke tocht door de Franse hoofdstad. En geeft hij ons weer een blik op de manier van werken van M…Lees verder
De commissaris moet als getuige optreden bij een rechtzaak. Wanneer de verdachte bij gebrek aan bewijs wordt vrijgesproken zet Maigret het onderzoek naar de dader voort op zijn eigen rustige minutieuze wijze. Uiteindelijk weet hij de zaak tot een verrassende oplossing te brengen. Een knap geschreven misdaadverhaal, waarin de nadruk ligt op de achtergrond en de menselijke zwakheden van de personen, meer dan op aktie van de kant van de politie. Pocketeditie ter gelegenheid van de 100e geboortedag van de Belgische schrijver van detectives en psychologische romans. De boeken zijn opnieuw vertaald en vormgegeven met klassieke fotografie van het Parijs uit Simenons gloriejaren.

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia

Suggesties