Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Maigret en zijn dode

Georges Simenon (auteur), Marijke Scholts (vertaler)
Een man tracht aan zijn achtervolgers te ontsnappen en vraagt in korte telefonische boodschappen om hulp aan Maigret.
Titel
Maigret en zijn dode
Auteur
Georges Simenon
Vertaler
Marijke Scholts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Maigret et son mort
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Andere uitgaves
268 p.
ISBN
9789085426448 (paperback) 9789023491385 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maigret en zijn dode speelt zich dan weer af in het vertrouwde Parijs. Een zwerver houdt Maigret telefonisch op de hoogte van de pogingen die zijn achtervolgers doen om hem te vermoorden maar onze inspecteur komt te laat. We komen terecht in de achterbuurten waar het wemelt van ongure hotelletjes, paria's en buitenlandse prostituées. Maigret houdt zelfs op een bepaalde moment een café open om achter aanwijzingen te komen.

Een leesbare herdruk die het, zoals altijd bij Simenon, meer moeten hebben van de sfeer en van de persoonlijkheid van het hoofdpersonage dan van de intrige op zich. [Chris Vandenbroucke]
Een onbekende man neemt meerdere malen telefonisch contact op met commissaris Maigret. Zijn telefoontjes zijn kort en onduidelijk, maar duidelijk is wel dat de man achtervolgd wordt en voor zijn leven vreest. Als dezelfde man vervolgens dood wordt aangetroffen, is Maigret vastberaden de moordzaak op te lossen. Het verhaal speelt zich af in Parijs. Het mist spanning en bevat te veel onduidelijke of zelfs overbodige dialogen waardoor het niet tot leven komt. Auteur Georges Simenon (1903–1989) schreef veel misdaadromans. Hij werd vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen.

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia