Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onbekenden in het huis

Georges Simenon (auteur), Marijke Scholts (vertaler)
Bij zijn thuiskomst laat op de avond hoort een advocaat een geweer afgaan en vindt hij op de tweede verdieping van zijn huis het lijk van een onbekende man.
Titel
Onbekenden in het huis
Auteur
Georges Simenon
Vertaler
Marijke Scholts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les inconnus dans la maison
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
05:20
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a449051

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia