Boek
Nederlands

Zieke Ieke

Gerard Sonnemans (auteur), Thomas Coltof (illustrator)
+1
Zieke Ieke
×
Zieke Ieke Zieke Ieke
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ieke ligt in het ziekenhuis en voelt zich erg ziek. Ze moet geopereerd worden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Zieke Ieke / Gerard Sonnemans ; met ill. van Thomas Coltof
Auteur
Gerard Sonnemans
Illustrator
Thomas Coltof
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2004
104 p. : ill.
ISBN
90-6249-478-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ieke ligt alweer in het ziekenhuis omdat "het beest" in haar lichaam wakker is geworden. Ze voelt zich erg ziek. Gelukkig verveelt ze zich niet, omdat ze de kamer deelt met Roy, ze bezoek krijgt van vriendinnen en de CliniClowns en haar ouders logeren in het Ronald Macdonaldhuis. Maar er is ook angst, verdriet en pijn als Ieke een zware buikoperatie ondergaat. Mede dankzij de goede begeleiding en zorg knapt ze snel op, zodat ze weer naar huis mag. Aardig verhaal, dat een realistisch beeld geeft van een ziekenhuisopname. Er gebeurt van alles in het ziekenhuis, zodat het verhaal nergens saai wordt en er meegeleefd kan worden met Ieke. Vlot taalgebruik, duidelijk lettertype. Bevat 2 gekleurde en 4 zwartwitillustraties. Harde aantrekkelijk gekleurde kaft waarop Ieke in bed ligt, omgeven door de overige hoofdpersonen. Dit boek, dat is uitgegeven ter gelegenheid van 50 jaar academische kindergeneeskunde in Nijmegen, is goed bruikbaar ter voorbereiding van een ziekenhuisopname. Voorlezen van…Lees verder

Zieke Ieke

Dit zeer eenvoudige boekje omschrijft het dagelijkse leven in het ziekenhuis vanuit het perspectief van Ieke, een meisje dat aan een niet nader bepaalde ziekte lijdt. Ze is weer ziek en moet weer naar het ziekenhuis. Daar komt ze op de kamer bij een jongen die eerst een klier lijkt, maar uiteindelijk toch wel meevalt. Ze ziet dat niet alle verpleegsters even leuk zijn. Post, bezoek, clini-clowns,… het passeert allemaal de revue. Het is een boekje waarmee je nader kennis maakt met het ziekenhuis en de dagelijkse werking daar. Operaties, gevoelens, personen, alles wordt uitvoerig besproken, maar er zit geen echt verhaal met plot in. Een typisch boekje ter voorbereiding van een ziekenhuisopname of als kennismaking met het ziekenhuis.