Boek
Nederlands

Blessuretijd

Gerard van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Stijn en Storm spelen hun eerste seizoen bij Kick '69. Stijns concurrent Maikel zit hem behoorlijk dwars. Als er verdachte dingen gebeuren in een leegstaande villa bij hun oefenveldje gaan de jongens op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Blessuretijd
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010 | Andere uitgaven
146 p. : ill.
ISBN
9789044809190 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stijn en Storm kunnen aardig voetballen en spelen, op uitnodiging, hun eerste seizoen bij Kick '69. Daar krijgen ze te maken met de onsympathieke Maikel, die Stijn ook op het terrein van de liefde dwarsboomt. Naast deze perikelen gebeuren er verdachte dingen in de leegstaande villa bij hun oefenveldje. De onverschrokken Storm gaat op onderzoek uit, zodat Stijn wel mee moet. Dat leidt tot een onverwachte ontdekking, waarbij ook hun meester betrokken is. Zo spelen er verschillende onderwerpen in dit vierde deel over de Voetbalgoden*. Het taalgebruik is stijf, waarbij alles expliciet, ten overvloede wordt toegelicht, met (voor de doelgroep wel interessante) uitwijdingen over spelverloop. Ook de enkele illustraties in grijstinten zijn nogal stijf. De al langer lopende voetbalserie 'De Wilde Voetbalbende' (Joachim Masannek, Ploegsma) is met veel meer vaart geschreven. Wensvervullend verhaal voor weinig eisende lezers, vooral jongens, vanaf ca. 9 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia