Boek
Nederlands

Gevecht om de cup

Gerard Van Gemert (auteur), Rudi Jonker (illustrator)
+1
Gevecht om de cup
×
Gevecht om de cup Gevecht om de cup
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stijn en Storm voetballen bij FC Rapitas. Ze strijden om het kampioenschap tegen hun grote rivalen, de Stieren. Als een paar Stieren de bal van Storm stelen, doen de Rapitanen een verrassende ontdekking die hen in de problemen brengt.
Titel
Gevecht om de cup
Auteur
Gerard Van Gemert
Illustrator
Rudi Jonker
Taal
Nederlands
Editie
Herziene herdruk
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023 | Andere uitgaven
123 p. : ill.
ISBN
9789044850543 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend voetbalverhaal over de strijd om het kampioenschap, een gestolen bal en een heimelijke verliefdheid. Stijn en Storm, vrienden door dik en dun, voetballen bij FC Rapitas. Ze zijn verwikkeld in een strijd om het kampioenschap met hun rivaal, 'de Stieren'. Wanneer de Stieren de bal stelen, gaan Stijn, Storm en doelman Bram erachteraan, wat leidt tot een verrassende vondst. Ondertussen is Stijn vastbesloten om het kampioenschap te winnen, niet alleen voor zijn ernstig zieke buurjongen Mike, maar ook omdat hij verliefd is op Mikes zus Femke. Vlot geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Voor voetbalfans vanaf ca. 9 jaar. Gerard van Gemert (Weesp, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. ‘Gevecht om de cup’ is een herziene herdruk van het eerste deel van de serie ‘De voetbalgoden’ en werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2007.

Gevecht om de cup

Stijn en Storm spelen voetbal bij FC Rapitas. Dit seizoen strijden ze tegen de Stieren, hun rivalen, om de kampioenstitel te bemachtigen. Maar dit zal niet zonder slag of stoot verlopen. De Stieren zitten vol gemene streken en stelen om te beginnen de bal van Storm. Storm en Stijn starten een zoekactie bij één van de Stieren thuis en ontdekken daar de Goldcup die een paar jaar geleden gestolen werd uit hun clubhuis. Ze vinden de bal maar worden betrapt. Wie gaat hun verhaal over die Goldcup geloven? Heel spannend voetbalboek dat niet alleen over voetbal gaat. Fairplay, eerlijkheid en vriendschap komen ook aan bod. Zelfs verliefdheid speelt in dit verhaal een rol. Het mikt als het ware op succes bij jongens én meisjes.