Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kopduel

Gerard van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
De coach van Daans voetbalteam breekt zijn been. Kunnen ze nu nog wel meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi? Daan heeft een idee. Zwerver Willem kon vroeger heel goed voetballen. Zou hij hen willen coachen? Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Kopduel
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
54 p. : ill.
ISBN
9789044817270 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Daan Kiefsma, ofwel Kief de goaltjesdief, doet met zijn klas mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Wanneer hun coach, meester Rein, zijn been breekt dreigt er een probleem te ontstaan. Totdat Daan bedenkt dat zwerver Willem vroeger op hoog niveau heeft gevoetbald. Misschien wil Willem hen coachen? Wensvervullend leesboekje voor kinderen die al toe zijn aan wat meer dan leesoefenstof. Het is verdeeld in tien hoofdstukken en bevat veel dialogen en voetbalscènes. Het leest daardoor als een trein. Dat het team van Daan de cup wint en ook zwerver Willem uit zijn isolement wordt gehaald is al vanaf het begin duidelijk en dat hoort ook bij dit soort verhalen. Voorzien van enkele illustraties in zwart- en grijstinten, waarvan sommigen paginagroot. Ze voegen weinig toe aan het verhaal en versterken het clichébeeld van de zwerver. Op het omslag van dit vijfde deel uit de serie 'Kief de goaltjesdief'* staat een kopduel afgebeeld. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia