Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Op het verkeerde been

Gerard van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Daan mag meespelen in E1. Dat gaat heel goed. In zijn klas komt een nieuwe jongen. Zijn vader heeft in de gevangenis gezeten voor moord. Maar is dat wel zo? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Vriendschap
Titel
Op het verkeerde been
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaven
56 p. : ill.
ISBN
9789044815153 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Superspits Daan Kiefsma, die ook wel Kief de goaltjesdief wordt genoemd, valt voor het eerst in bij E1. Kief doet het zo goed dat hij voortaan mee mag spelen met E1. Niet iedereen is blij met zijn komst. Joeri ziet hem als concurrent in de spits en intimideert hem. Ook op school gebeuren spannende dingen. Vladimir komt nieuw in de klas. Maar al snel gaat het praatje rond dat diens vader Marko in de gevangenis heeft gezeten voor moord. Desondanks zoekt Kief contact. Aardig boekje met twee verhaallijnen; het voetballen in een nieuw team en het effect van roddels. Aan het eind komen die verhaallijnen bij elkaar in een verrassend slot. Het boek heeft twaalf hoofdstukken en bevat een aantal illustraties waarvan het merendeel een hele pagina beslaat. Ze voegen weinig toe. Derde deel uit de serie 'Kief de goaltjesdief'*. Op het serie-omslag is Kief in actie. Voor goede lezers, voor wie de serie 'Voetbalgoden' van deze schrijver nog te moeilijk is. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia