Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Sem verliest een schoen bij het slootjespringen. Als zijn ouders dat merken, mag hij vast de volgende hockeywedstrijd niet meespelen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Hockey
Titel
Strafbal
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
61 p. : ill.
ISBN
9789044815108 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sem, Victor en Mattijs, die spelen in de E3 van HC Quick, staan voor een belangrijke hockeywedstrijd tegen een team van de andere plaatselijke hockeyclub, waarin drie klasgenoten spelen. Die stellen zich niet zo sportief op en klikken zelfs tegen Sems strenge moeder dat Sem slootje heeft gesprongen, in de hoop dat hij dan die wedstrijd voor straf niet mee mag doen. Het verhaal wordt wat stijf en expliciet verteld, maar weet goed weer te geven wat er speelt bij en omgaat in jongens van die leeftijd. De hockeywedstrijd wordt met kennis van zaken beschreven. De illustraties in grijstinten voegen behalve verluchtiging van de tekst niets toe. Derde deel in de reeks 'De stoere hockeybende'*. De auteur schreef voor wat oudere kinderen ook de serie 'De hockeytweeling' met meisjes in de hoofdrol. De omslagillustratie toont een doorslaggevend wedstrijdmoment. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia