Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Valse start

+1
Valse start
×
Valse start Valse start
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Daphne doet aan hardlopen op topniveau en Mitch (15) is een aanstormend basketbaltalent. Ze belanden op de sportschool Allsports Academie bij elkaar in de klas. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Criminaliteit
Titel
Valse start
Auteur
Gerard van Gemert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009 | Andere uitgaven
156 p.
ISBN
9789044809886

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Daphne doet aan hardlopen op topniveau; Mitch (15) is aanstormend basketbaltalent. Tamelijk ongelukkig kruisen hun wegen elkaar. Door Daphnes toedoen wordt Mitch verdacht van een overval. Dan belanden ze op de topsportschool Allsports Academie bij elkaar in de klas. Moraal: van sport word je gehard, leer je doorzetten en solidair zijn. Sport maakt je een beter mens. Dat stelt ook Erica Terpstra in het (zoals men van haar gewend is) enigszins geëxalteerde voorwoord. Om en om komen de verhaallijnen van Mitch en Daphne aan de beurt. Een niet al te veelzeggend, wat te gemakkelijk in elkaar gestoken verhaal met een simpele plot, lui verteld in een uiterst vlakke stijl. Er is weinig in het werk gesteld om het moraliserende sausje licht verteerbaar te maken. Eerste deel van wat een reeks moet worden. De auteur schreef eerder voor de series 'De voetbalgoden' en 'De hockeytweeling'. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia