Boek
Nederlands

Verdacht

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Op het strand van Terschelling vindt Mischa (15) en mand met een baby erin. Er zit een briefje bij met de vraag of Mischa baby Romy tijdelijk wil beschermen tegen gevaarlijke mensen. Als Mischa Romy mee naar huis neemt, is dat het begin van een hoop ellende. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vondelingen
Titel
Verdacht
Auteur
Gerard van Gemert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
168 p.
ISBN
9789044831191 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Mischa woont met zijn ouders op Terschelling. Als zijn ouders een weekje weg gaan, blijft hij liever thuis om gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Vlak voor hun vertrek maakt hij nog een lange strandwandeling en vindt dan een mand met een baby erin en een brief die aan hem is gericht. Hierin vraagt de moeder of hij tijdelijk voor baby Romy wil zorgen en haar wil beschermen tegen gevaarlijke mensen. Bij deze opdracht krijgt Mischa hulp van zijn klasgenote Mireille. Samen komen ze terecht in allerlei gevaarlijke situaties. Zeer spannend, toegankelijk geschreven verhaal dat zich geheel op het eiland afspeelt, met als thema loverboys. Zelfstandig te lezen derde deel uit de thrillerserie 'Eilandgeheimen'*. Voor een ruime doelgroep vanaf ca. 12 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia