Boek
Nederlands

Vermist

+1
Vermist
×
Vermist Vermist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Tobias (15) is de enige overlevende van een auto-ongeluk. Als hij opa en oma vraagt naar zijn zusje Julia, zeggen ze dat hij geen zusje heeft. Tijdens zijn zoektocht naar Julia belandt Tobias in een levensgevaarlijk avontuur. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Vermist
Auteur
Gerard van Gemert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
173 p.
ISBN
9789044828634 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Tobias wordt wakker in een ziekenhuis en hoort dat hij de enige overlevende is van een auto-ongeluk. Als hij aan zijn opa en oma vraagt hoe het met zijn zusje Julia is, ontkennen ze haar bestaan. Ook als hij met zijn opa hun woonhuis bezoekt, is er nergens nog een herinnering aan haar, behalve een kleine haarspeld. Hoewel alles erop wijst dat ze nooit heeft bestaan, is Tobias vastbesloten haar terug te vinden. Gesteund door Valerie, een vriendin van de basisschool, start hij een zoektocht waardoor hij in een levensgevaarlijk avontuur belandt. Op Terschelling spelend, zeer spannend verhaal met verschillende wendingen, rond het thema kinderhandel. Goede karaktertekening. In de tekst staan korte berichten die een moeder aan haar verdwenen kind schrijft. Zelfstandig te lezen tweede deel uit de thrillerserie 'Eilandgeheimen'*. Passende omslagillustratie. Voor een ruime doelgroep vanaf ca. 12 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia