Boek
Nederlands

Voetbalmaffia

Gerard van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Kick ’69 heeft zich geplaatst voor de Champions Leaguefinale. Stijn en Storm worden benaderd door een vreemde man met een paardenstaart. Hij probeert hen om te kopen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Voetbalmaffia
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
159 p. : ill.
ISBN
9789044829600 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zeventiende verhaal in de serie ‘De Voetbalgoden’* over Stijn en Storm. In dit deel heeft KICK ’69 zich geplaatst voor de Champions Leaguefinale. Een vreemde man met een paardenstaart probeert Stijn en Storm om te kopen. Hun carrière komt op het spel te staan. Een met vaart geschreven, spannend voetbalverhaal en detective, waarin beide jongens een glansrol vervullen. De jongens zitten nu in het voortgezet onderwijs, zijn verliefd en worden met afgunst bekeken door supporters en medespelers. Daarbij blijven de karakters plat en daardoor ongeloofwaardig, net als de gebeurtenissen zelf. Het verhaal bevat enkele grote en kleine zwart-witte pentekeningen, ingekleurd met grijstinten, die niet veel aan het verhaal toevoegen. Door de combinatie van een droomcarrière in het voetbal en de spanning rond de fraudezaak is het makkelijk en prettig leesbare verhaal aantrekkelijk voor vele voetballiefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia