Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voetbalmeiden

Gerard van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Twee leden van het voetbalteam van Daan raken geblesseerd. Kunnen ze nu wel meedoen aan het straatvoetbaltoernooi? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Vriendschap
Titel
Voetbalmeiden
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014 | Andere uitgaven
54 p. : ill.
ISBN
9789044816679 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er zijn spullen uit de gymzaal op school gestolen. Als Daan (Kief) met zijn vrienden gaat trainen voor het aanstaande buurtvoetbaltoernooi, zien ze jongens lopen met een bal van school. Als daarna een van de jongens van het team een blessure oploopt, spant het erom of het team van Kief nog wel mee kan doen aan het toernooi. Gelukkig melden Miranda en Sanne zich, twee stoere meiden die best willen meedoen. Iedereen denkt dat Daan en zijn team niet kunnen winnen, maar dan zorgen de voetbalmeiden voor een verrassing. Vierde deel uit de serie ‘Kief de goaltjesdief’*. Het verhaal bestaat uit tien hoofdstukken en bevat een aantal ondersteunende, speelse, meest paginagrote zwart-witillustraties. De tekst leest makkelijk en het taalgebruik is eenvoudig. De auteur is schrijver van jeugdboeken over sport. Voor liefhebbers van voetbal. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia