Strip
Nederlands

Goed gek!

Gerben Valkema (auteur)
+1
Goed gek!
×
Goed gek! Goed gek!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kikker Kik en zijn vriendjes (een bever en een egel) ondernemen allerlei activiteiten: schilderen, vissen, boogschieten, bootje varen, koken, sneeuwpret… Steeds gebeurt er iets onverwachts.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Goed gek!
Auteur
Gerben Valkema
Taal
Nederlands
Editie
5de geheel herz. dr.
Uitgever
Nijmegen: Plan A uitgevers, 2020 | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
9789083018638 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elke pagina van dit boek bevat een verhaaltje in stripvorm. De eigenwijze kikker Kik en zijn dierenvrienden komen in allerlei gekke situaties terecht. De beginsituaties zijn heel herkenbaar, maar het verdere verloop houdt telkens verrassingen in. Kik pocht graag en wil geregeld de grootste of de sterkste zijn. Zijn dierenvrienden zijn vaak slim, nemen hem beet of zijn hem te vlug af. De strips zijn grappig en gevarieerd qua indeling. Er valt altijd iets te beleven, wat zorgt voor dynamiek in de plaatjes. De personages zijn leuke typetjes. De dialogen zijn leestechnisch eenvoudig en geschikt voor beginnende lezers. Ze staan in een voldoende groot lettertype in de tekstballonnen. Derde boek over Kik in de reeks 'Kijk en lees'*. Kik is bekend uit het tijdschrift 'Maan Roos Vis'. Voor jonge lezers of voor kinderen die wat moeite hebben met lezen is dit ontspannende, grappige lectuur. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Gerben Valkema

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerben Valkema (Ulrum, 14 april 1980) is een Nederlands striptekenaar, onder andere bekend van de stripreeks Elsje.

Biografie

Gerben Valkema werd op 14 april 1980 geboren in het Groningse Ulrum. In Groningen volgde hij een opleiding aan de Academie Minerva. Tijdens zijn werk voor een stripwinkel in Groningen werd hij ontdekt door striptekenaar Jan Kruis die hem uitnodigde om te werken voor zijn studio.

Valkema tekende bij Studio Jan Kruis mee aan afleveringen van Jan, Jans en de Kinderen. Valkema startte in 2007 met scenarist Eric Hercules de samenwerking Hercules & Valkema, verantwoordelijk voor de stripreeks Elsje. Deze verschenen in regionale dagbladen en in Eppo. Ook tekende Valkema mee aan strips van Donald Duck en Agent 327.

In 2012 tekende Valkema voor de Toonder Campagnie een Bommelstripstrook ter gelegenheid van 100 jaar Marten Toonder.

Suske en Wiske homm…Lees verder op Wikipedia