Strip
Nederlands

Kik loopt voorop

Gerben Valkema (auteur)
+1
Kik loopt voorop
×
Kik loopt voorop Kik loopt voorop

Kik loopt voorop

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kikker Kik en zijn vriendjes (een bever en een egel) ondernemen allerlei activiteiten: schilderen, vissen, boogschieten, bootje varen, koken, sneeuwpret… Steeds gebeurt er iets onverwachts.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Kik loopt voorop
Auteur
Gerben Valkema
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijmegen: Plan A uitgevers, 2016 | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
9789081887182 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kikker Kik en zijn vriendjes beleven allerlei korte avonturen en belanden in de gekste situaties. Bundel stripverhalen (van steeds een pagina) voor kinderen in groep drie, AVI-M3. De verhalen worden door de tekeningen verteld en in woordballonnen staan eenvoudige woorden. De strips hebben een duidelijke, vaak ook humoristische spanningsopbouw en werken steeds naar een climax toe. De emoties van de stripfiguren komen goed tot uiting en stripeigen elementen (door symbolen laten zien dat iemand vloekt) komen duidelijk naar voren. De strips rondom Kik verschijnen al enkele jaren in het kindertijdschrift 'Maan Roos Vis' van uitgeverij Zwijsen en sluiten dan ook goed aan bij de leesmethode Veilig Leren Lezen. Deel uit de serie 'Kijk en Lees'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Gerben Valkema

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerben Valkema (Ulrum, 14 april 1980) is een Nederlands striptekenaar, onder andere bekend van de stripreeks Elsje.

Biografie

Gerben Valkema werd op 14 april 1980 geboren in het Groningse Ulrum. In Groningen volgde hij een opleiding aan de Academie Minerva. Tijdens zijn werk voor een stripwinkel in Groningen werd hij ontdekt door striptekenaar Jan Kruis die hem uitnodigde om te werken voor zijn studio.

Valkema tekende bij Studio Jan Kruis mee aan afleveringen van Jan, Jans en de Kinderen. Valkema startte in 2007 met scenarist Eric Hercules de samenwerking Hercules & Valkema, verantwoordelijk voor de stripreeks Elsje. Deze verschenen in regionale dagbladen en in Eppo. Ook tekende Valkema mee aan strips van Donald Duck en Agent 327.

In 2012 tekende Valkema voor de Toonder Campagnie een Bommelstripstrook ter gelegenheid van 100 jaar Marten Toonder.

Suske en Wiske homm…Lees verder op Wikipedia