Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Op de rug van de duivel

Gerda De Preter (auteur)
+1
Op de rug van de duivel
×
Op de rug van de duivel Op de rug van de duivel

Op de rug van de duivel

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Lars, Maan en Birdie zijn met elkaar verbonden door bloedbroederschap en treinsurfen. Dat treinsurfen levensgevaarlijk is, weten ze, zeker sinds de dood van een vriend. Ze willen de vermeende schuldige wreken, tot ze de ware toedracht van het treinongeval ontdekken.
Titel
Op de rug van de duivel
Auteur
Gerda De Preter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2010
187 p.
ISBN
9789045111599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lars Hollander moet, omdat hij een vriend heeft aangevallen met ernstige gevolgen, van school veranderen. Ondertussen scheidden zijn vader en moeder zodat hij in alles opnieuw moet beginnen. Op de nieuwe school komt hij tussen twee groepjes vrienden terecht die elkaar uitdagen en aanvallen, zoals later blijkt omdat ze elkaar de dood van een vriend verwijten. Beide groepjes hebben een dominante leider en slaafse volgelingen. Lars kiest voor het ene groepje, maar langzamerhand wordt duidelijk dat de waarheid niet zo simpel is en heeft het boek een verrassende ontknoping. De plot is spannend en voor jongeren (jongens vooral) spannend geschreven. De verwijzingen naar de actualiteit (Obama, Michael Jackson) dateren het verhaal meteen terwijl verder onduidelijk is waar het zich afspeelt. De vele titels en citaten uit films zullen maar bij een klein geïnteresseerd deel van de jongeren aanslaan omdat er veel klassiekers bijzitten. Voor de doelgroep goed geschreven en waardevol voor een discus…Lees verder

Op de rug van de duivel

Na het bedrog van zijn vader verhuist Lars met zijn moeder naar de andere kant van de stad. Op zijn nieuwe school ontmoet Lars Lennard. Lennard wil Lars in zijn vriendengroep opnemen maar Lars weigert. Als Lennard merkt dat Lars de vriendschap van Maan en Birdie verkiest boven de zijne, wordt de gespannen sfeer die tussen de jongens heerst enkel intenser.
Maan en Birdie laten Lars kennismaken met de wereld van het treinsurfen.  Algauw heeft Lars er zijn eerste ‘ride’ opzitten. Naast treinsurfen, laat ook Emma Lars’ hart sneller slaan. Als Lars verneemt dat haar tweelingbroer tijdens een ‘Great White’ (treinsurfen op een passagierstrein) verongelukte en niemand de ware toedracht van het ongeluk kan of wil verwoorden, komen de eerste vragen naar boven. Is het beeld dat hij van Lennard heeft correct? Waarom kent Maan geen grenzen? Is Birdie wel die stille jongen die hij laat uitschijnen te zijn?
'Op de rug van de duivel' is een boek dat leest als een trein, een thriller die j…Lees verder

Over Gerda De Preter

Gerda De Preter (Heist-op-den-Berg, 7 april 1958) is een auteur van kinderboeken. Tot september 2018 werkte ze daarnaast ook als lerares Nederlands in het Sint-Ursula-Instituut (Onze-Lieve-Vrouw-Waver). Ze woont in Haacht.

Uitgegeven werken

  • De schommel - 1999
  • Een koffertje voor opa - 2001
  • Blindganger - 2003
  • Spookpijn - 2005
  • Anna was hier - 2007
  • Op de rug van de Duivel - 2009
  • Toen Alfie verdween - 2018


Lees verder op Wikipedia