Boek
Nederlands

De heen-en-weerbrief

Gerda Dendooven (auteur)

De heen-en-weerbrief

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hartverwarmend boek over gemis en vriendschap

Een jongen schrijft een brief aan een meisje. Hij mist haar en wacht vol ongeduld op een antwoord. Maar de brief waait weg en komt in allerlei handen terecht. Die van een man met een koffer, een politieagente, een vluchteling, een kind… En uiteindelijk in de bek van een hond, die de brief aflevert.
Maar hier stopt het verhaal nog nie
Titel
De heen-en-weerbrief
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Va et vient
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
[44] p. : ill.
ISBN
9789045127040 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Media (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia