Boek
Nederlands

Complot op het schedelslot

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Daria Cerchi (illustrator)
Geronimo moet invallen als violist in het orkest van de familie Duistermuis. Van de concertmeester moet hij drie zware proeven doen. Maar het lijkt wel of iemand de proeven wil saboteren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wedstrijden
Titel
Complot op het schedelslot
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Daria Cerchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero del violino scomparso
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
115 p. : ill.
ISBN
9789085923978 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vijfde deel uit de ‘Rode Reeks’ over de populaire Geronimo Stilton, de hoofdredacteur van uitgeverij De wakkere muis. In dit deel moet Geronimo invallen als violist in het orkest van de familie Duistermuis. Van de concertmeester moet hij drie zware proeven doen. Maar het lijkt wel of iemand de proeven wil saboteren. De uitgave kent hetzelfde stramien als de vorige delen: vrolijk taalgebruik, veel gekleurde grappige tekeningen, veel 'muizenissige' woordgrapjes en natuurlijk veel verschillende lettertypes in verschillende kleuren waardoor iedere bladzijde een feest op zich is. Op het omslag staat de titel in glanzend foliedruk afgebeeld. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties