Boek
Nederlands

De gruwelshow

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Madame Tosca wil haar creaties van spinrag, moerasdrab en beschimmeld kant inzenden voor de modewedstrijd van de beroemde ontwerper Onno Outfit. Maar dan verdwijnen haar creaties. Geronimo gaat op zoek naar de dader. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wedstrijden, Mode
Titel
De gruwelshow
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una sfilata da brivido
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
119 p. : ill.
ISBN
9789085923619 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel uit de ‘Rode Reeks’* over de populaire Geronimo Stilton, de hoofdredacteur van uitgeverij De wakkere muis. In dit deel helpt Geronimo de huishoudster van de familie bij een mode-ontwerpwedstrijd. Maar dan verdwijnen haar creaties en moet Geronimo op zoek naar de dader. En er blijken meer vreemde dingen te gebeuren die opgelost moeten worden voor de wedstrijd door kan gaan. De uitgave kent hetzelfde stramien als de vorige deeltjes: vrolijk taalgebruik, veel gekleurde grappige tekeningen, veel muizenissige woordgrapjes en natuurlijk weer veel verschillende lettertypes in verschillende kleuren waardoor iedere bladzijde een feestpagina op zich is. Achterin getekende plattegronden van de Vallei der IJdele Vampiers en van hoofdstad Rokford. Op het omslag staat de titel in glanzend foliedruk afgebeeld. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties