Boek
Nederlands

De indiaan met het gouden hart

Geronimo Stilton (auteur), Christian Aliprandi (illustrator), WASABI! (illustrator)
+1
De indiaan met het gouden hart
×
De indiaan met het gouden hart De indiaan met het gouden hart
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo Stilton (ik-figuur) valt tijdens het ophangen van een dromenvanger van een krukje. Hij wordt wakker in een echte indianenwereld als opperhoofd van de Lakotastam. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Indianen
Titel
De indiaan met het gouden hart
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Christian Aliprandi WASABI!
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto del Lago Scomparso
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
112 p. : ill.
ISBN
9789054614951 (hardback, Baeckens Books) 9789085921080 (hardback, De Wakkere Muis)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Geronimo Stilton (ik-figuur) een telefoontje krijgt van de knappe Patty, kan hij zijn geluk niet op. Ze nodigt hem uit voor de opening van een speciale winkel. Daar krijgt hij een dromenvanger. Tijdens het thuis ophangen van de dromenvanger valt hij van een krukje. Wanneer hij ontwaakt, bevindt hij zich in een heuse indianenwereld waar hij het opperhoofd van een Lakotastam blijkt te zijn en terecht komt tussen bizons en wigwams. Er heerst grote droogte en Geronimo moet, als opperhoofd, daarvoor een oplossing zien te vinden. Deel uit de bekende serie 'Stilton'* dat het moet hebben van de leuke woordgrapjes, vele kleurenillustraties en speciale lay-out. Het boek is verdeeld in 22 hoofdstukken met achterin een inhoudsopgave. Tijdens het lezen van het verhaal krijg je veel informatie over indianen. Op het omslag zit Geronimo in indianenoutfit op een paard; de titel slaat op zijn indianennaam. Achter in het boek informatie over de andere delen uit de reeks, alsmede tips om met je v…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties