Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rimboe in met Patty Spring

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Christian Aliprandi (illustrator)
De muis Geronimo Stilton wordt uitgenodigd om met natuurredders Patty Spring en haar broer naar Australie͏̈ te gaan. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De rimboe in met Patty Spring
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
È arrivata Patty Spring!
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Andere uitgaven
128 p. : ill.
ISBN
9789463104418 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een opgewekt buitenavontuur in de muizenwereld van Geronimo Stilton en de 'Geronimo reeks*'. Geronimo wordt uitgenodigd om met natuurredders Patty Spring en haar broer Dakota naar Australië te gaan. Patty maakt documentaires over de natuur en bedreigde diersoorten. Het lukt haar om Geronimo over te halen, terwijl hij normaal een hekel heeft aan reizen. Geronimo probeert te leren surfen, ontdekt de rode woestijn, ontmoet Aboriginals en leert over de geschiedenis van Australië. Ook raakt hij verdwaald in de rimboe en komt hij in contact met gevaarlijke wilde dieren. In een vlotte stijl en met humor geschreven. Met speelse typografie en grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958).

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia